Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Αυτούς βράβευσε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών!

Αποτέλεσμα εικόνας για κΑΜΠΟΣΟς βΡΑΒΕΊΑΒραβεύτηκαν πολίτες του Δήμου, επιχειρηματίες αλλά και άνθρωποι του πνεύματος που διέπρεψαν και διαπρέπουν ο καθένας στον τομέα του, με μετάλλια του Σταυρού και τιμητικές διακρίσεις.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

1. Γεώργιος Δρυμούρας
Ο Δήμος ‘Αργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Γεώργιο Δρυμούρα, του οποίου η ζωή και το αίμα ήταν πάντα στη διάθεση της Κύπρου. Ο σωματώδης λεβεντόκορμος Δρυμούρας ανήκε στη Β Μοίρα καταδρομών στο Μεγάλο Πεύκο και υπηρέτησε πολυβολητής του 1ου Λόχου το 1964, όπου σαν άλλος Αίαντας με το Μπράουνιγκ στα χέρια πολυβόλησε και εκκαθάρισε με ανδρεία και αυταπάρνηση όλα τα πολυβολεία των Τούρκων και συνέβαλε καταλυτικά στη νίκη των Ελληνικών Δυνάμεων. Το μετάλλιο αυτό αποτελεί ένδειξη αιώνιας ευγνωμοσύνης σε στρατιώτες παλικάρια όπως ο Γεώργιος Δρυμούρας, ο οποίος προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου.
2. Οδυσσέας Κουμαδωράκης
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Οδυσσέα Κουμαδωράκη, για την πλούσια συγγραφική του δράση και τη συμβολή του στον προσδιορισμό της ταυτότητας της πόλης του Άργους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με το βιβλίο του «Άργος το Πολυδίψιον».
3. Νικόλαος Χριστοδούλου
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Νικόλαο Χριστοδούλου, για την λαμπρή πορεία του στο χώρο της μουσικής με σημαντικότερούς της σταθμούς: την Καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Άργους, τη μουσική διεύθυνση συναυλιών, παραστάσεων και ηχογραφήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την καλλιτεχνική διεύθυνση ορχηστρών και μουσικών συνόλων, την διεύθυνση ευρωπαϊκών ορχηστρών με διεθνείς διακρίσεις, την μουσική διεύθυνση πρώτων εκτελέσεων και ηχογραφήσεων έργων, την ίδρυση της πανευρωπαϊκής ορχήστρας Euro Youth Philharmonic, τη συμμετοχή του ως συνθέτης και στέλεχος της ομάδας προγραμματισμού στο Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΤ αλλά και ως διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής της Ορχήστρας.
4. Δημήτριος Μήλιος
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Δημήτριο Μήλιο, για την πολύτιμη βοήθειά του για την επίλυση δύσκολων προβλημάτων του Δήμου Άργους-Μυκηνών στον τομέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων και αντιπλημμυρικής προστασίας.
5. Κωνσταντίνος Δέδες
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Κωνσταντίνο Δέδε, έναν άνθρωπο με δημιουργικό και εμπορικό πνεύμα, για την σπουδαία επιχειρηματική του δράση και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας σε δύσκολα χρόνια. Η «Αργειακή Κονσερβοποιία Ασπίς Α.Ε.», η οποία ιδρύθηκε το 1971 και παράγει κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους οι οποίοι συνετέλεσαν στην ανάπτυξη των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων του τόπου μας.
6. Ιωάννης Κουρουνιώτης
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στον Ιωάννη Κουρουνιώτη, ο οποίος ξεκίνησε ήδη από την ηλικία των 22 ετών την δυναμική επιχειρηματική του πορεία στο χώρο του εμπορίου με αποτέλεσμα σήμερα η εταιρεία του «VOI & NOI» να αριθμεί συνολικά 60 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 450 άτομα, κατέχοντας πλέον ηγετική θέση στον εμπορικό χώρο, γεγονός που καταδεικνύουν οι διακρίσεις που έχει κερδίσει από τους πλέον αναγνωρισμένους φορείς.           
7. ΑΦΟΙ Φάκλαρη
Ο Δήμος Αργούς-Μυκηνών απονέμει το «Μετάλλιο του Σταυρού» στην εταιρεία ΑΦΟΙ Φάκλαρη Α.Ε., για την παγκόσμια ανάδειξη του ελαιολάδου της Αργολικής γης. Η εταιρεία, η οποία το 1985 πραγματοποίησε την πρώτη εξαγωγή χύμα ελαιολάδου στην Ιταλία, σήμερα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε ομοειδείς επιχειρήσεις. Το μυστικό για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας κρύβεται στον σεβασμό προς την γη, τα προϊόντα και τον καταναλωτή.                                                                                                                       

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

1. ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στην Άλκηστις Παπαδημητρίου, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, «Τιμής Ένεκεν» για το αρχαιολογικό και ανασκαφικό της έργο, το σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, την επιτευχθείσα προσπάθεια της για την ένταξη των Μυκηνών στα μνημεία UNESCO και την αμέριστη βοήθειά της στην προσπάθεια του δήμου μας για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πόλης μας.
2. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΆΡΓΟΥΣ-ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ 
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τοπικού Τμήματος Άργους, Ανδρέα Πραξιτέλους, «Τιμής Ένεκεν» για την ενεργό δραστηριότητά του, ως πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Άργους από το 1985 έως σήμερα, βοηθώντας συμπολίτες μας, με την ανάπτυξη του Ιδρύματος και με τη διενέργεια πληθώρας εθελοντικών δράσεων, που κατέστησαν το Ίδρυμα αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Άργους Μυκηνών.
3. ΜΕΡΗ- Γεωργά ΜΑΙΡΗ
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στην κα Μαίρη Γεωργά-Μέρη  «Τιμής Ένεκεν» για την ενεργό δράση της στην τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, για την δυναμική συμβολή της στη χειραφέτηση της γυναίκας και για την αμέριστη προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο. 
4. ΠΡΟΕΔΡΟ Ε.Δ.Κ.Ε.- κ. ΜΠΑΤΣΑΣ
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στον πρόεδρο της Ελληνικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας Ιωάννη Μπάτσα «Τιμής Ένεκεν» για τις εθελοντικές δράσεις του σωματείου στον τομέα των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται εντός της χωρικής επικράτειας του Δήμου μας.
5. ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΑΡΑΤΟΡΗΣ
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στον Νικόλα Ταρατόρη «Τιμής ένεκεν» για την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο ως σκηνοθέτης θεατρικών έργων και κυρίως αρχαίων και την σημαντική συμβολή του στην καλλιτεχνική διεύθυνση της «Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης».
6. ΜΠΑΧΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στον Μπαχούμη Δημήτριο «Τιμής Ένεκεν» για την εθελοντική και αμέριστη προσφορά του στο Δήμο Άργους Μυκηνών και τους συμπολίτες μας .
7. ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΥΛΛΑΣ
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών αποδίδει στον Μιχάλη Μουλλά «Τιμής Ένεκεν» για τις πανελλήνιες και παγκόσμιες διακρίσεις του στο άθλημα «Σωματική Διάπλαση».
8. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στην Κατερίνα Μιχαλοπούλου «Τιμής Ένεκεν» για την αέναη εθελοντική προσφορά της στο κοινωνικό μαγειρείο του Δήμου Άργους-Μυκηνών.
9. ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στη Γεωργία Χριστοδούλου, «Τιμής Ένεκεν» για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον πανελλήνιο διαγωνισμό Makeup και για την κατάκτηση 3ης θέσης στον διεθνή διαγωνισμό Makeup Masters Award στο Μόναχο το 2017


Τομέας ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ

1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στον Αντώνη Παπαντώνη  «Τιμής Ένεκεν» για την συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη Δήμου με την εξέχουσα πορεία της εταιρείας «Οινοποιία Παπαντώνης» στην αμπελουργία και την οινοποιία με οδηγό πάντα το σεβασμό στη γη και τα τοπικά προϊόντα που οδήγησε στην δημιουργία δύο εξαίρετων οίνων, διεθνώς βραβευμένων, τον Μηδέν Άγαν και Μέτρον Άριστον.
2. ΚΟΡΩΝΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών απονέμει στον Κυριάκο Κορωνιώτη «Τιμής Ένεκεν» για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον τομέα της οινοποιίας με την οικογενειακή επιχείρηση «Κορωνιώτης» και την ανάδειξη των εκλεκτών ποικιλιών Ασύρτικο και Malvasia di Candia Aromatica  από τους τοπικούς αμπελώνες.
3. ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΔΟΥΡΟΥ 
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στην εταιρεία «Οινοποιία Δούρος» , «Τιμής Ένεκεν» για την πορεία της οικογενειακής επιχείρησης η οποία εδρεύει στο Δήμο Άργους Μυκηνών με οικονομική δραστηριότητα στον τομέα της οινοποιίας με κύριο χαρακτηριστικό της την διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας των κρασιών, αλλά και η παραγωγή καινούργιων ποικιλιακών αλλά και τοπικών κρασιών, ικανών να σταθούν επάξια στην Ελληνική και διεθνή αγορά.
4.ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΦΡΑΓΚΟΣ
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στο Σπύρο Φράγκο , «Τιμής Ένεκεν» για τη δραστηριότητα της εταιρείας «Φράγκος» στον τομέα της οινοποιίας, την συμβολή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και αμπελουργίας με την ανάδειξη καλλιεργειών από τους αρχαίους τόπους των Μυκηνών.
5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΑΚΛΗΣ
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στον Κωνσταντίνο Δασακλή «Τιμής Ένεκεν» για την δράση του στον τομέα της οινοποιίας μέσω της οικογενειακής επιχείρησης «Δασακλής» η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μαλανδρενίου,  ως 5ης  γενιάς αμπελουργός με έμφαση στο terroir της ορεινής Αργολίδας.  

ΦΡΟΥΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

1. 5 Α.Ε. ΑΓΡΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΡΟΥΤΩΝ
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στην εταιρεία 5 Α.Ε. Αγροτοβιομηχανική Φρούτων «Τιμής Ένεκεν» για την δραστηριότητα της στην τυποποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων κυρίως από την περιοχή του Δήμου μας, ενισχύοντας την τοπική αγροτική οικονομία αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
2. ΛΥΚΟΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Ο Δήμος ‘Αργους-Μυκηνών απονέμει στον Στυλιανό Λυκοσκούφη, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας ΕΞΤΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΑΕ,  «Τιμής Ένεκεν» για τη διαρκή ανάπτυξη και συμβολή της εταιρίας στο κοινωνικό σύνολο μέσω της δραστηριοποίησής της στις εισαγωγές και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων σε αγορές όλης της Ευρώπη.
3. ΣΟΥΡΣΟΣ Α.Ε
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών απονέμει στην εταιρεία Σούρσος Α.Ε. «Τιμής Ένεκεν» για την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τομέα εισαγωγών, εξαγωγών, διανομής και πώλησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη  και αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου μας και εδραιώνοντας την εταιρεία σε μια ισχυρή ανταγωνιστική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου