Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Τι συμβαίνει με την Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο;

Αναρωτιέται ο γνωστός αρθρογράφος Πολύδωρος Δάκογλου, με σχόλιο του στην έντυπη εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», αν του χρόνου θα λειτουργήσει η Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο. Και θεμελιώνει το ερώτημά του αποκαλύπτοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι δημοτικοί παράγοντες αντιμετωπίζουν αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός απαξιωτικά. Επισημαίνει μάλιστα ότι, η Καλαμάτα και το Λουτράκι σκέπτονται να το διεκδικήσουν.
Αναδημοσιεύουμε το σχόλιο του Π.Ι.Δ. και συμπληρώνουμε με την αποκάλυψη ότι από τους εκδότες ο οργανισμός πολιτισμού του Δήμου ζήτησε και πήρε 10.000 ευρώ ενώ από την Πύλη Πελοποννήσου (Ιδιωτικό παζάρι παρουσίασης και πώλησης τροφίμων, λουκουμάδων κλπ) τον προηγούμενο μήνα όχι μόνο δεν πήρε μία αλλά τους επιδότησε κιόλας. Όσο για το Δήμαρχο Ναυπλίου ψάξαμε και δε βρήκαμε ούτε μια φωτογραφία του να επισκέπτεται την Έκθεση Βιβλίου πέρυσι ή εφέτος.

Να τι έγραφε το σχόλιο
«Θα υπάρχει το 2018  Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιον;»
Δηλαδή, τι πιστεύουν οι αρμόδιοι επί του πολιτισμού στο Ναύπλιον; Θεωρούν ότι οι εκδότες που οργανώνουν την Έκθεση Βιβλίου πρέπει να τους χρωστάνε και χάρη από πάνω, εκτός από τις 10.000 ευρώ που τους κατέβαλαν για τη χρήση της οδού Ωνάση και τα 100.000 ευρώ που θα δαπανήσουν κατά τον μήνα παραμονής τους στην πόλη;
Σκέφτηκαν ποτέ ότι η ανερχόμενη Καλαμάτα ή το κοσμοπολίτικο Λουτράκι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν τη συνδιοργάνωση αυτής της Έκθεσης, αναδεικνύοντάς την σε πολιτιστικό γεγονός υψηλής αξίας;
Δεν αντιπολιτεύομαι την Δημοτική Αρχή με αυτά που γράφω. Να την προφυλάξω προσπαθώ από εξελίξεις που μπορούν να υπάρξουν την επόμενη χρονιά που θα είναι και προεκλογική χρονιά. Και τα γράφω αυτά γιατί η συμπεριφορά των δημοτικών εκπροσώπων το 2016, και όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις, και το 2017 υπήρξε απαξιωτική ως προς τους εκδότες, τους εκπροσώπους τους και το ίδιο το γεγονός.
Αγκαλιάστε τους, έστω και τώρα! Δείξτε τους με τον τρόπο σας πως η παρουσία τους είναι επιθυμητή (όπως και τα χρήματά τους). Ότι το Ναύπλιον, οι Δημότες του, οι επισκέπτες του και οι αιρετοί του εκπρόσωποι δεν υποτιμούν το βιβλίο, τους δημιουργούς και τους εκδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου