Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα - Βρέθηκαν 3 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα - Βρέθηκαν 3 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί
 Σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στις Σπέτσες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δεν έσπρωξαν τις φλόγες προς οικισμό στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. 

Στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν τρεις εμπρηστικοί μηχανισμοί κοντά σε δασική περιοχή.

Οι καπνοί από την φωτιά στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων ήταν ορατοί σε όλο το νησί των Σπετσών. Στρέμματα πυκνού δάσους είχαν παραδοθεί στις φλόγες, οι οποίες έφτασαν μέχρι τον δρόμο.

Οι άνεμοι που έπνεαν έκαναν την φωτιά να ακολουθεί μια τρελή πορεία. Πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές έτρεχαν από πίσω της να την προλάβουν.

Τα εναέρια μέσα έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού, ώστε να μην καταστραφεί ένα από τα πιο ωραία κομμάτια των Σπετσών. Στάνες και περίπου 2 χιλιάδες στρέμματα δάσους, όμως έγιναν στάχτη. Σαν από θαύμα, γλίτωσαν τα σπίτια του οικισμοί, παρά το γεγονός ότι η φωτιά πέρασε μέσα από αυλές.

Όλη την νύχτα, πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής κινήθηκαν μέσα στο δάσος, ώστε να σβήσουν τις μικροεστίες πριν προλάβουν να αναζωπυρωθούν και δημιουργήσουν νέα πύρινα μέτωπα.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί και οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει σε όλη την χώρα, στις περιοχές της Μεσσηνίας, της Αμαλιάδας και της Αργολίδας. Το τελευταίο 12ωρο η πυροσβεστική κλήθηκε να σβήσει 12 δασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα. Μια από αυτές, ίσως να ξεκινούσε και στην περιοχή Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, αν ένας πολίτης δεν εντόπιζε στην άκρη του δρόμου 3 αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους θα εξετάσει η διεύθυνση εγκλημάτων εμπρησμού της πυροσβεστικής.

Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου