Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Παιχνίδι έντασης από την Τουρκία: Έστειλε τρία πολεμικά στο Αιγαίο για ένα ναρκώπλοιο

Παιχνίδι έντασης από την Τουρκία: Έστειλε τρία πολεμικά στο Αιγαίο για ένα ναρκώπλοιοΗ Άγκυρα «απάντησε» με την αποστολή των 3 πλοίων στην περιοχή της Ρόδου σε έλεγχο ελληνικού περιπολικού σε τούρκικο εμπορικό μετά από καταγγελίες για ναρκωτικά - Διαμαρτύρεται το τουρκικό ΥΠΕΞ

Το φως της ημέρας θα φέρει νέα στοιχεία για την κατάσταση στο Αιγαίο, ώστε η Αθήνα να διαμορφώσεις τις εκτιμήσεις της και να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις, μετά την νέα ένταση στην περιοχή. Χθες ανέβηκαν οι «θερμοκρασίες» στο Νότιο Αιγαίο, με το επίσημο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού να κάνει λόγο για αποστολή τριών τουρκικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή όπου νωρίτερα σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε ρίξει προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό φορτηγό πλοίο.

Ο καπετάνιος είχε αρνηθεί τη διενέργεια ελέγχου για μεταφορά ναρκωτικών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η πληροφορία για τα ναρκωτικά ήταν βάσιμη και προερχόταν από τις αμερικανικές υπηρεσίες δίωξης. Πηγές από το υπουργείο Άμυνας, πάντως, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του επίσημου τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, αναφέρουν ότι δεν σημειώθηκε κινητικότητα στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.

Όπως μετέδωσαν το βράδυ της Δευτέρας τα τουρκικά ΜΜΕ τρία τουρκικά σκάφη, δύο ακταιωροί και ένα πολεμικό κατέπλευσαν στο Νότιο Αιγαίο, στην περιοχή όπου έγινε το επεισόδιο και συνόδευσαν το τουρκικό φορτηγό ACT μέχρι το λιμάνι της Μαρμαρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου