Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Το δικό τους σχέδιο… η δική μας αντίδραση… και ένα παράδειγμα Ηγέτη!

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ
Δημιουργούν «γκέτο παραβατικότητας»,κάτι σαν τους γνωστούς φορολογικούς παραδείσους όπου βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο όλα τα αποβράσματα που διακινούν ναρκωτικά, όπλα, κλοπιμαία, γυναίκες και –τελευταίως- νεαρά αγόρια. Ουσιαστικά στήνουν «αυτόνομες περιοχές» δημιουργώντας «υπεραγορές ψήφων». Περιοχές με δικούς τους νόμους, έθιμα και στρατό, όπου καταφεύγουν και συναλλάσσονται οι αγαπημένοι τους «ευπαθείς»,
Αποδυναμώνουν τα Σώματα Ασφαλείαςαποστερώντας τα από τα αναγκαία μέσα εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Κλείνοντας τις παραγωγικές σχολές τους (συνέβη και αυτό), μη αντικαθιστώντας αριθμητικά τους συνταξιοδοτούμενους, φορτώνοντάς τους τη φύλαξη εκατοντάδων συστημικών παραγόντων και δεκάδων Κέντρων «Φιλοξενίας» παρανόμων μεταναστών.
Οι κλοπές της δημόσιας περιουσίας, οι ληστείες ιδιωτών, οι εισβολέςστα σπίτια, τα βασανιστήρια υπερηλίκων, οι βιασμοί κοριτσιών, οιαπαγωγές νοικοκυραίων, η εγκληματικότητα εν γένει, μας επιβλήθηκαν σαν στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μας ζητάνε και να τα αποδεχτούμε σαν φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.


Ο φόβος για την ακεραιότητά μας ή την περιουσία μας και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτούς που έχουν εκλεγεί για να διαχειρίζονται τις ανάγκες μας και το μέλλον των παιδιών μας, έχουν φωλιάσει στην ψυχή μας.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Υπάρχει όμως και η Ελλάδα που αντιστέκεται. Η Ελλάδα που δεν υποκύπτει στις, παντοιοτρόπως, προωθούμενες ευτελείς κοινωνικές αξίες του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης.
Υπάρχει η Ελλάδα που αγωνίζεται για να ανήκει στους Έλληνες και να μπορεί να προσφέρει στην ανθρωπότητα. Υπάρχουν ακόμη οι φωτισμένοι Αιρετοί που τιμούν την θέση ευθύνης τους, παραμένοντας πολιτικά έντιμοι και κάνοντας πράξη όσα προεκλογικά υποσχέθηκαν για να κερδίσουν την ψήφο των Δημοτών. Που λένε την αλήθεια με λόγια που δεν επιδέχονται δεύτερης ερμηνείας και πράξεις που αποδεικνύουν πως έχουν φλόγα στην ψυχή τους. Αιρετοί που αρνούνται να υποκύψουν στην γενικευμένη κατάπτωση και στην καλλιεργούμενη νοοτροπία του συμβιβασμού προς την παρακμιακή αριστερά. Αιρετοί που τολμούν και κερδίζουν τις μάχες κατά της μετριότητας και την ψυχή των Δημοτών τους.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ
Στην κατηγορία αυτή κατέταξαν οι Αργείοι τον Δημήτρη Καμπόσο και ένα πλήθος από τους Συμβούλους που τον περιβάλλουν. Διέγνωσαν πως είναι ανεξέλεγκτος από το σύστημα και αρκετά «τρελός» για να τα βάζει με τους ισχυρούς. Συγχρόνως, όμως, αρκετά γνωστικός για να μην τραβάει το σκοινί σε σημείο που να βλάψει τα συμφέροντα των Δημοτών του και την πορεία του Δήμου που του εμπιστεύτηκαν να οδηγήσει μέσα από δύσβατα μονοπάτια, στα χρόνια της κρίσης.
Και προφανώς, του ανταποδίδουν την αφοσίωσή του σ’ αυτούς,δίνοντάς του δημοσκοπικά ποσοστά (64% πρόθεση ψήφου από το σύνολο των Δημοτών και 94% αναγνώριση του έργου του από τη νεολαία), που όμοιά τους δεν γνωρίζω να υπάρχουν στην Ελλάδα.
Δεν βρίσκεις εύκολα, Δήμαρχο που να υπερβαίνει κατά 51% τον προετοιμαζόμενο αντίπαλο (Χειβιδόπουλος, με 7 χρόνια ανεξέλεγκτη διαχείριση της Π.Ε. Αργολίδας) και συγχρόνως να υπερβαίνει κατά 52% τον κυβερνητικό επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο (Νικητόπουλος, με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνον).
Δεν βρίσκεις εύκολα, Δήμαρχο που όταν μαθαίνει την αλήθεια να τολμά και πηγαίνει κόντρα στο αμείλικτο σύστημα Τατούλη, προασπίζοντας τα συμφέροντα των Δημοτών του.
Δεν βρίσκεις εύκολα, Δήμαρχο που να μπορεί να ονειρεύεται, να σχεδιάζει και να πραγματοποιεί μια σειρά από δράσεις που ανατάσσουν τον «νεκρό Δήμο του» και τον καθιστούν παράδειγμα προοδευτικών αλλαγών για ολόκληρη την Ελλάδα.

Το επόμενο διάστημα θα δείξει αν έχω δίκιο σε όσα γράφω και θα διαβάσετε για τον Δημήτρη Καμπόσο. Όχι εγκώμια που αναφέρονται στα όσα έπραξε (Ανάπλαση του κέντρου του Άργους, Ασφάλιση όλων των μαθητών, Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», 2 Σχολές ανώτερης και Ανώτατης μόρφωσης, Πρότυπο σχολείο Ινάχου, μετατροπή αναξιοποίητων παραλιών σε πλαζ που πληρούν τα κριτήρια μιας Γαλάζιας Σημαίας) κ.α.
Απλές αναφορές θα κάνω, σ’ αυτά που προτίθεται να φτιάξει πριν από τις εκλογές του 2019. Στο κολυμβητήριο (όνειρο δεκαετιών για το Άργος). Στο μεγάλο χώρο στάθμευσης (που θα βοηθήσει την επισκεψιμότητα στην πόλη). Στο πάρκο αστικής και αθλητικής αναψυχής (που θα κρατήσει τους Αργείους ανεξαρτήτως ηλικίας «εντός περιοχής» και θα φέρει πολλούς επισκέπτες). Στο ξεμπλοκάρισμα του Κολιαλέξιου (με τα έργα του κληροδοτήματος να αλλάζουν τις πολιτιστικές ισορροπίες της Πελοποννήσου). Και βέβαια, στο μεγάλο στοίχημα της βελτίωσης των συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης των Δημοτών και προστασίας της Δημοτικής περιουσίας.
Έργα που η λογική λέει πως δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει. Αλλά, ας μην ξεχνάμε πως ο Καμπόσος διακηρύσσει μια αρχή:
«Απέναντι στην λογική, παραθέτω τη Δύναμη της ψυχής μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου