Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Την Τρίτη η τελευταία μέρα για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας

Ολοκληρώνεται την Τρίτη, 25 Ιουλίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.
Tα προγράμματα, συνολικής δαπάνης 14,1 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνουν δελτία κοινωνικού τουρισμού, εκδρομικά πακέτα, δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, σεμινάρια και χρηματικά
βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν περίπου 1,2 εκατ. ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι και προστατευόμενα μέλη τους. Όλοι πρέπει να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα. Πρόκειται για συνταξιούχους του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ, συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους της και για προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά).
Τα «πακέτα»
Το πρόγραμμα Κοινωνικού/Ιαματικού Τουρισμού περιλαμβάνει πακέτο εξαήμερων διακοπών για 55.000 δικαιούχους σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα και εξαήμερων διακοπών για 4.000 συνταξιούχους σε συμβεβλημένα υδροθεραπευτήρια ή ιαματικές πηγές.
Το εκδρομικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 12.500 δικαιούχους και περιλαμβάνει τετραήμερες δωρεάν εκδρομές, εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ και διαμονή.
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε 175.000 δικαιούχους να προμηθευτούν βιβλία αξίας 20 ευρώ και σε 66.000 να λάβουν δωρεάν δελτία θεάματος για έναν μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων. Ακόμη, νέοι αγρότες, ηλικίας από 22 έως 45 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ 1.300 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες θα επιδοτηθούν με 1.000 ευρώ/άτομο.
Ειδική μέριμνα φέτος θα δοθεί στη Λέσβο, που επλήγη από τον σεισμό. Ο ΟΓΑ αποφάσισε να ελέγξει κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις για Οικογενειακά Επιδόματα και Ανασφάλιστους Υπερήλικες από τις σεισμόπληκτες περιοχές, να χορηγήσει στις πολύτεκνες αγρότισσες του Νομού Λέσβου προσαύξηση 50% στο εφάπαξ βοήθημα που δικαιούνται από τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας (1.500 ευρώ).
Επιπλέον, διαθέτει 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού ειδικά για τους αγρότες της Λέσβου, αυξάνει στα δελτία κοινωνικού τουρισμού τις διανυκτερεύσεις από πέντε σε δέκα για όλους όσοι επιλέξουν ως προορισμό τη Λέσβο, αλλά και για τους κατοίκους-δικαιούχους του νησιού που θα κινηθούν σε αυτό. Τέλος, θα διαθέσει σε όλους τους δικαιούχους, που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, δωρεάν βιβλία (αξίας 20 ευρώ/δικαιούχο) μέχρι και 8/5/2018. Επισημαίνεται ότι συμπεριλαμβάνονται και κάθε είδους σχολικά βοηθήματα.
Τα αναγκαία δικαιολογητικά
Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ, καθώς και των προστατευόμενων μελών τους ή ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ.
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
Στην περίπτωση συνταξιούχων ΟΓΑ, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφαση της υγειονομικής επιτροπής.
ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου