Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Έφυγε ο Δημήτρης Παπανικολάου-Έκτακτο ΔΣ του Δήμου Άργους Μυκηνών αύριο Δευτέρα

Έφυγε σήμερα από την ζωή στα 80του χρόνια ο Δημήτρης Παπανικολάου


Παπανικολάου Δημήτριος (1986- 1998). Δικηγόρος στο Άργος από το 1965, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος το 1982, διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τα έτη 1983-1984 και το 1986 εξελέγη Δήμαρχος με επιτυχημένη πολιτική καριέρα, αφού επανεξελέγη το 1990 και το 1994. Διετέλεσε Δήμαρχος στις χρυσές εποχές χρηματοδότησης των Δήμων(πακέτα Ντελόρ).Παρουσίασε έργο για το Άργος έχοντας κάνει σημαντικές παρεμβάσεις όπως την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, πεζοδρομήσεις οδών (Ελ. Βενιζέλου, Παν. Τσαλδάρη και Μιχ. Στάμου), την ανάπλαση της παραλίας Τημενίου Άργους και  άλλα.Ανέπτυξε δραστηριότητα προβολής της πόλης και πέτυχε να δημιουργήσει με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δίκτυο των αρχαιότερων πόλεων της Ευρώπης.Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των νομικών προσώπων του δήμου (Ωδείο, Θέατρο, Χορωδία, Φιλαρμονική) για την άνοδο του πολιτισμικού επιπέδου της πόλης. 
Δεν κατάφερε να υλοποιήσει την επέκταση σχεδίου πόλεως του Νότίου τμήματος το οποίο ταλάνιζε για πολλά χρόνια ιδιοκτήτες γης με  αποτέλεσμα  να ανακοπεί η πολεοδομική ανάπτυξη της πόλης από τη δεκαετία του 1990 και μεγάλος αριθμός Αργείων να εγκατασταθεί στο γειτονικό Ναύπλιο. 
Από τον Ιανουάριο του 2000 μέχρι σήμερα υπήρξε Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Αργείων «ΔΑΝΑΟΣ».Αυριο Δευτέρα το Δ.Σ του Δήμου Άργους Μυκηνών θα συνεδριάσει εκτάκτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την τελετή ταφής του Δημήτρη Παπανικολάου.
Η κηδεία θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 5:00 στον ιερό Ναό Αγίου Πέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου