Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Πρωτοφανής προκληση Τσαβούσογλου: Θέλουμε να έχουμε δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στην Κύπρο!

Τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια στο Κυπριακό αποκάλυψε το βράδυ χθες ο Μεσούτ Τσαβούσογλου, ενώπιον μάλιστα όλων των συμμετεχόντων στη συζήτηση.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε προκλητικά ότι η Τουρκία θέλει να κρατήσει τα παρεμβατικά δικαιώματα στην Κύπρο για να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών έχει ως εξής:ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: Γιατί θέλετε να κρατήσετε τη συνθήκη εγγυήσεων και τα παρεμβατικά δικαιώματα; Πως το εννοείτε; Θα κάνετε χρήση τους;

ΜΕΣΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Ναι, θέλουμε να κρατήσουμε τα παρεμβατικά δικαιώματα για να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Δικαίωμα επέμβασης θα ισχύει μέχρι οι Τουρκοκύπριοι να αισθανθούν ασφαλείς.

Εχοντας υπόψη του τη συγκεκριμένη απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς προσερχόμενος στη διάσκεψη, σήμερα, νωρίς το μεσημέρι προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ τι έγινε χθες και τι ομολόγησαν, μέσα από επίπονη συζήτηση, οι Τούρκοι για τις προθέσεις τους».

Ο Κουμουτσάκος για τη νέα πρόκληση Τσαβούσογλου

Ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε τη νέα πρόκληση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η Τουρκία ζητά και επιμένει στην διατήρηση επεμβατικών δικαιωμάτων και στα δυο ομόσπονδα κράτη για τουλάχιστον 15 χρόνια.

«Γιατί η Τουρκία επιμένει τόσο πολύ να διατηρήσει τα παρεμβατικά της δικαιώματα σε μια επανενωμένη Κύπρο, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Θα κάνει χρήση τους;», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter o Γιώργος Κουμουτσάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου