Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Το τέχνασμα του Καμπόσου.

 Πως βρήκε τα χρήματα για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων ξεπερνώντας την τρικλοποδιά Κωστούρου - Τατούλη

Όταν η κυβέρνηση, κάτω από την διογκούμενη κατακραυγή του κόσμου έκανε το πρώτο δειλό βήμα και επέτρεψε στους Δήμους να διαχειριστούν τα σκουπίδια που παράγουν οι δημότες τους, προικοδότησε όσους Δήμους ζήτησαν χρήματα για να φτιάξουν εργοστάσια επεξεργασίας.

Ο Δημήτρης Καμπόσος άδραξε την ευκαιρία. Πήρε 600.000 για τον Δήμο Άργους. Ολοκλήρωσε τη ναρκοθετημένη διαδικασία αδειοδοτήσεων και συμμαχώντας με το γειτονικό Δήμο Ναυπλίου, που πήρε άλλα 600.000  προχώρησε για την δημοπράτηση του εργοστασίου. Τότε ακριβώς, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, για άγνωστους λόγους, πιθανόν σε συμφωνία με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη που πολεμούσε το πρόγραμμα Καμπόσου για φτηνή επεξεργασία των σκουπιδιών, έκανε πίσω. Αθέτησε το λόγο του και ακύρωσε την σύμπραξη. Έτσι όμως, χωρίς και τα χρήματα του Ναυπλίου, το εργοστάσιο δεν μπορούσε να δημοπρατηθεί.

Τότε ακριβώς, το κοφτερό μυαλό του Καμπόσου, βρήκε τη λύση.
Είχε συγκεντρώσει στο αποθεματικό του Δήμου 600.000 ευρώ, για την κατασκευή του κολυμβητηρίου στο Άργος που έχει υποσχεθεί στους Αργείους να το λειτουργήσει πριν να λήξει η θητεία του. Μετέφερε λοιπόν τα χρήματα αυτά στο λογαριασμό του έργου κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών, και έτσι παρουσίασε το αναγκαίο ποσό 1.200.000 ευρώ για την δημοπράτηση του έργου.

Το έργο δημοπρατήθηκε και ξεκινά το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο. Πέτυχε έκπτωση 55% και άρα πήρε πίσω όλα τα χρήματα για το κολυμβητήριο. Τα ξανάβαλε στη θέση τους και …ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και το κολυμβητήριο προχωρά και οι εγκαταστάσεις όπου θα επεξεργάζονται τα σκουπίδια με τιμή μόνον 29,45 έναντι 120 της ΤΕΡΝΑ, κατασκευάζονται.
Αντίθετα προς τις «μπαλαφάρες» του Τάσου Χειβιδόπουλου και τις αναποτελεσματικές σπάταλες δράσεις της «Μυθικής Πελοποννήσου» του Πέτρου Τατούλη, όπου ξοδεύτηκαν εκατομμύρια, ο Δημήτρης Καμπόσος απέδειξε πως μπορεί με λίγα χρήματα και πολύ τιμιότητα, να φέρνει αποτελέσματα.

Είναι ακριβώς το μοντέλο του πολιτικού που λείπει από την Ελλάδα. Του ανθρώπου που έχει όραμα, που δεν σκύβει το κεφάλι στους ισχυρούς, που δεν τα παρατάει μπροστά στα προβλήματα, που δεν προδίδει την εμπιστοσύνη των πολιτών και που βρίσκει λύσεις κάνοντας έξυπνους συνδυασμούς και αξιοποιώντας το χρόνο και τις δυνατότητες που έχει στα χέρια του.
Το καλύτερο, όμως, έμεινε για το τέλος. Όλη αυτή η διαδικασία μεταφοράς και επιστροφής των χρημάτων του κολυμβητηρίου δεν θα καθυστερήσουν την κατασκευή του έργο. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, με παράλληλες προσπάθειες, μέσα στους χρόνους που προχωρούν οι προετοιμασίες για να φτάσει η στιγμή της δημοπράτησης του έργου και έτσι όλα θα γίνουν στην ώρα τους.
Ένα όνειρο δεκαετιών, κατασκευάζεται και οι Αργείοι θα έχουν το δικό τους κολυμβητήριο στα τέλη του 2018.


Ο Δημήτρης Καμπόσος αποδείχτηκε πως είναι ο Πολιτικός που μπορεί και αλλάζει τους κανόνες. Που σε αντίθεση με τους πολλούς, θέλει και μπορεί να κρατάει το λόγο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου