Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Αμερικανοί και Έλληνες φοιτητές γνωρίζουν την Αργολίδα

Την Τετάρτη 31 Μαΐου ξεκίνησε για 12η χρονιά το Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο. Η εφετινή ομάδα αποτελείται από 12 Αμερικανούς και Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι έρχονται από... τα πανεπιστήμια Harvard, Georgetown και Boston University στις Η.Π.Α. και τα πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης, Ιόνιο, Ιωαννίνων, και Εθνικό Καποδιστριακό Αθηνών, στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες του προγράμματος, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την πόλη του Ναυπλίου, και να επισκεφθούν άλλες περιοχές της Αργολίδας, όπως την Επίδαυρο, τις Μυκήνες και το σπήλαιο Φράχθι, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, οι φοιτητές ξεκίνησαν τις πρακτικές ασκήσεις τους σε πολιτιστικούς φορείς της πόλης (Αρχαιολογικό Μουσείο, Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων, Εθνική Πινακοθήκη, και Φουγάρο). Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα, οι φοιτητές απασχολούνται σε διάφορα προγράμματα των πολιτιστικών φορέων, σχετικά με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Επιπλέον, οι φοιτητές του Harvard, στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών τους, παρακολουθούν μάθημα σεμιναριακού τύπου, το οποίο ερευνά την αστική ανάπτυξη, και επικεντρώνεται στην περίπτωση του Ναυπλίου, ως πόλης με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία.

Εκτός από τις πρακτικές ασκήσεις, οι φοιτητές συμμετέχουν παράλληλα σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδρομές.


Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών αναρτά ενημερώσεις για το ταξίδι των φοιτητών μέσα από τις σελίδες του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης: www.facebook.com/chsgr και www.instagram.com/chsgreece.Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)

Πανεπιστήμιο Harvard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου