Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις λόγω ιδεοληψίας

H κυβέρνηση είναι δέσμια των ιδεοληψιών της, που δεν της επιτρέπουν να δεσμευθεί στην πράξη για τις δομικές αλλαγές του προγράμματος διάσωσης, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο Concordia 2017.

Παράλληλα επεσήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ για την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις.«Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή Κυβέρνηση λόγω ιδεοληψίας δεν μπορεί και δεν είναι στην πράξη δεσμευμένη στις δομικές αλλαγές του προγράμματος διάσωσης. Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κομμάτι, που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα. Μόνο τότε, θα μπορούσε να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας την καλύτερη δυνατή συμφωνία, όχι μόνο σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά κυρίως για τα πρωτογενή πλεονάσματα, που αφορούν στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος», τόνισε.

«Οι δανειστές δεν κράτησαν την υπόσχεση τους»

«Οι δανειστές δεν κράτησαν την υπόσχεση που έδωσαν το Νοέμβριο του 2012 αναφορικά με το χρέος. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι το χρέος της Ελλάδας κατέστη σαφώς λιγότερο βιώσιμο τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι αναγκαίο να δοθεί μια λύση για το χρέος προκειμένου να μπορούμε να ελπίζουμε σε μακροχρόνια ανάπτυξη της οικονομίας», σημείωσε.

«Ανάγκη για μεταρρυθμίσεις»

«Όταν μιλάω για μεταρρυθμίσεις, δεν αναφέρομαι μόνο στην φιλελευθεροποίηση της οικονομίας. Είναι αδιανόητο για μένα το γεγονός ότι – την ώρα που μιλάμε – η Κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για την Παιδεία, που γυρνάει την Ελλάδα πίσω στη δεκαετία του ’80… Όταν μιλάω για μεταρρυθμίσεις, δεν εννοώ μόνο το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων ή την προώθηση αποκρατικοποιήσεων. Αυτές είναι σίγουρα σημαντικές, αλλά οι βαθιές τομές που έχει ανάγκη αυτή η χώρα έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και τη διαρκή μετεκπαίδευση, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν τα απαραίτητα προσόντα να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές προκλήσεις», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου