Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Απλή αναλογική ίσον ακυβερνησία για τους Δήμους, λέει ο Μητσοτάκης

«Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία στους Δήμους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παραγωγούς στο Καρποφώρι Καρδίτσας. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η προώθηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ισοδυναμεί με την απόλυτη ακυβερνησία στους Δήμους.

«Είμαστε απέναντι σε αυτήν την πρωτοβουλία. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος να αλλάξει το εκλογικό σύστημα το οποίο υπάρχει σήμερα, που δίνει τη δυνατότητα στον δήμαρχο να έχει μία πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο τις πολιτικές επιλογές της πλειοψηφίας. Ούτε από την πλειοψηφία εκλέγεται ο Δήμος και να έχει και ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο από πίσω θα τον στηρίζει σε αυτήν την επιλογή.»
«Να διαφυλάξουμε το Τοπικό Προεδρείο, το Τοπικό Συμβούλιο»
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ αυτόν τον νόμο, αν τελικά ψηφιστεί, θα τον αλλάξει πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2019.
«Εδώ θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Επίσης, δεν έχουμε δει ακόμα τελικό νομοσχέδιο, αλλά είμαστε αντίθετοι και στη λογική της κατάργησης των τοπικών Προεδρείων και των Τοπικών Συμβουλίων. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαρρήξουμε την επικοινωνία και τη σχέση που έχει το τοπικό Προεδρείο, το Τοπικό Συμβούλιο με τις Τοπικές Κοινότητες, κυρίως με τα χωριά μας τα οποία έχουνε σήμερα σημαντικά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα», τόνισε χαρακτηριστικά.(φωτογραφία © eurokinissi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου