Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Ενημέρωση δημάρχων Πελοποννήσου για την στέγαση προσφύγων

Ημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου στην Τρίπολη παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
Την ημερίδα διοργάνωσε η Ύπατη  Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής  διοργανώνουν.

Στην πλειοψηφία τους οι δήμαρχοι της περιφέρειας «γύρισαν την πλάτη» στην ημερίδα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο, είτε ότι δεν τους ενδιαφέρει ο δήμος τους να συμμετάσχει στο πρόγραμμα  στέγασης προσφύγων, είτε ότι το κλίμα στην ΠΕΔ δεν είναι ευοίωνο.
Το  πρόγραμμα προσωρινής στέγασης των προσφύγων σε διαμερίσματα που έχει αναπτύξει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στοχεύει σε κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων σε κατοικίες στις πόλεις. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, δεν πρόκειται για ένα βίαιο πρόγραμμα, αλλά αυτό υλοποιείται σε καθαρά εθελοντική βάση, στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες.
Το πλάνο προβλέπει να κλείσουν τα camp και οι πρόσφυγες να μείνουν σε διαμερίσματα στους δήμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου