Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Η ΕΣΕΕ για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές: Ηρθε η ώρα να μετρήσουμε φίλους και εχθρούς [εικόνα]

Επί ποδός «πολέμου» βρίσκονται οι έμποροι για τα ζήτημα των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές.

Ηδη η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας έχει προχωρήσει στις πρώτες αντιδράσεις κατεβάζοντας ρολά την Κυριακή 7 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως ήταν μία από τις συμφωνημένες με την κυβέρνηση Κυριακές που θα ήταν ανοιχτά.


Η αφίσα της ΕΣΕΕ για την Κυριακής

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να λάβει σαφή θέση απέναντι στην απελευθέρωση των Κυριακών.

Χαρακτηριστικά είπε: «Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας»

α) το άνοιγμα της Κυριακής φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά, είτε και καθόλου, με συντριπτικά ποσοστά, τον συνολικό τζίρο των καταστημάτων μέσα στις εκπτώσεις. Ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας έχει συμβάλλει, ούτε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,

β) Το μέσο εργατικό κόστος της κυριακάτικης λειτουργίας ενός εμπορικού καταστήματος υπολογίζεται στα 1750 ευρώ με το συνολικό κόστος να φτάνει στα 9 εκατ. ευρώ ανά Κυριακή, αν λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα. Εάν απασχοληθεί το 50% από το συνολικό αριθμό μισθωτών εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στο Λιανικό Εμπόριο (222.745 άτομα, ΕΛ.ΣΤΑΤ. Β΄ Τρ. 2016) για  μία Κυριακή, τότε το επιπρόσθετο συνολικό κόστος των επιχειρήσεων λιανικής από τη λειτουργία μιας επιπλέον Κυριακής/έτος θα είναι 4,54 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου