Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Απίστευτο: Στο Ναύπλιο χρεώνουν 2 ευρώ τις δημοτικές τουαλέτες στους τουρίστες; (βίντεο)

Απίστευτο: Στο Ναύπλιο χρεώνουν 2 ευρώ τις δημοτικές τουαλέτες στους τουρίστες; (βίντεο)
 Ποιος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα τους όλο το τριήμερο?

Το παρακάτω δημοσίευμα κυκλοφορεί σήμερα σε όλη την Ελλάδα και θα πρέπει η Δημοτική αρχή και το Λιμενικό ταμείο να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις και αν πραγματικά η καταγγελία ευσταθεί καθώς το περιστατικό πλήττει σοβαρά το τουριστικό προϊόν του Ναυπλίου και κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στην πόλη.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει η καταγγελία από γκρουπ τουριστών που έζησαν το περιστατικό και δημοσιεύεται σημερα στο protothema.gr κάνοντας το γύρο του διαδικτύου:


"Έκπληκτοι έμειναν οι τουρίστες που επισκέφτηκαν το Ναύπλιο, όταν λίγο πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο τους θέλησαν να κάνουν την φυσική τους ανάγκη σε δημοτικές τουαλέτες. Εκεί, τους περίμενε στην είσοδο μία υπάλληλος του Δήμου η οποία ζητούσε 2 ευρώ στον καθένα προκειμένου να τον αφήσει να χρησιμοποιήσει τις δημοτικές τουαλέτες.
Το συγκεκριμένο σημείο μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι τουρίστες στο protothema.grείναι ακριβώς πάνω στο δημοτικό παρκινγκ που βρίσκεται στο λιμάνι του Ναυπλίου, όπου σταθμεύουν όλα τα τουριστικά λεωφορεία προκειμένου οι επισκέπτες να περιηγηθούν στην πόλη. Όπως φαίνεται στο βίντεο που φέρνει στο φως το protothema.gr η δημοτική υπάλληλος δίνει ρέστα αν χρειαστεί, ενώ για απόδειξη ούτε λόγος! Αξίζει να αναφερθεί ότι και η πινακίδα που δεσπόζει έξω από τις τουαλέτες αναγράφει πως είναι δημοτικές.
Οι τουρίστες σχηματίζουν ουρά έξω από τις δημοτικές τουαλέτες. Όταν έρχεται η σειρά τους δίνουν 2 ευρώ στην δημοτική υπάλληλο η οποία τους αφήνει να περάσουν. Προκειμένου να της ξεφύγει κάποιος η δημοτική υπάλληλος κάθεται με αυστηρό ύφος στην είσοδο και έχει απλωμένο το χέρι της απαγορεύοντάς τους την είσοδο .

Όπως ήταν φυσικό οι τουρίστες εξεπλάγησαν όταν συνειδητοποίησαν θα έπρεπε να πληρώσουν για να επισκεφτούν δημόσιες τουαλέτες. Όποιος ωστόσο φέρει αντίρρηση στο να καταβάλλει το αντίτυπο των 2 ευρώ, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δημόσιες τουαλέτες.
«Είναι ένα γκρουπ από την Κίνα. Τους έκανε αρνητική εντύπωση ότι στην μέση του λιμανιού και σε δημόσιες τουαλέτες έπρεπε να πληρώσουν προκειμένου να κάνουν την ανάγκη τους. Τους φάνηκε παράξενο. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου όλα αυτά τα χρόνια στην δουλειά. Αλλά τα τελευταία χρόνια της κρίσης βλέπω ότι ολοένα και περισσότερο όλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους τουρίστες και να βγάλουν από την μύγα ξύγκι», αποκαλύπτει στο protothema.gr ο συνοδός τους γκρουπ."
 

Πηγή: protothema.gr

Σε μια πρώτη επαφή που ήρθαμε με την Δημοτική αρχή μας δήλωσαν την εκπληξη τους από το περιστατικό ενώ σε πρώτη φάση κατηγορηματικά διέψευσαν πως η συγκεκριμένη κυρία είναι δημοτική υπάλληλος και πως προκειται για μεμονωμένο περιστατικό το οποίο διερευνάται από το Λιμενικό Ταμείο. 

Ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου για το περιστατικό στις Δημοτικές Τουαλέτες  
Δελτίο τύπου
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου
ΝΑΥΠΛΙΟ 1/5/2017 

Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα, ότι στην πόλη μας , στο Ναύπλιο, υπάρχει χρέωση για την χρήση δημοτικών τουαλετών κάνουμε σαφές ότι:

Οι Δημοτικές Τουαλέτες είναι δωρεάν, ουδέποτε ο Δήμος Ναυπλιέων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου καθόρισε οποιαδήποτε αντίτιμο για την χρήση δημοτικών τουαλετών. (Ποιος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα τους όλο το τριήμερο? )

Η πράξη που αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα . 

Η εν λόγω κυρία καμία εργασιακή σχέση δεν έχει με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου και το Δήμο Ναυπλιέων. 

Το περιστατικό είναι απολύτως μεμονωμένο και το ΔΛΤΝ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων διέταξε ήδη προκαταρκτική εξέταση. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου