Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Βιζερ: Ηλίθια η καθυστέρηση στην αξιολόγηση-Grexit αν δεν...

«Κάποιοι, εντός και εκτός Ελλάδος, ονειρεύονται ένα πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ», δήλωσε ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup, Thomas Wieser, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Χωρίς το ΔΝΤ, το τρέχον πρόγραμμα δεν θα υπάρχει...
πλέον και πιθανότατα θα δρομολογηθεί η τροποποίηση της συνθήκης του ESM με πιθανό αποτέλεσμα ένα νέο πρόγραμμα το φθινόπωρο, είπε ο Wieser και το απευχήθηκε, λέγοντας πως η αναμονή μέχρι το φθινόπωρο θα ήταν «καταστροφική αλλά και ανόητη».

Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι τεχνικά εύκολη, είπε ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup, προσθέτοντας ότι, εάν ήθελαν όλες οι πλευρές, θα έκλεινε έως την άλλη Παρασκευή.

Πρόσθεσε ότι μια γρήγορη απόφαση, όχι μόνο θα εξαλείψει μόνο τον κίνδυνο του Grexit αλλά θα εξομαλύνει και πολλές από τις ανισορροπίες που βιώνει η χώρα.

Για τον κίνδυνο του Grexit, ο Wieser είπε πως πράγματι κάποια στιγμή βρισκόταν στο τραπέζι και μάλιστα την ίδια αντίληψη είχαν και οι αγορές. «Θεωρώ πως αυτό έχει αλλάξει εντελώς τώρα», είπε, αλλά παρ'όλα αυτά χαρακτήρισε ελαφρώς καταθλιπτικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμη, μετά από ενάμιση χρόνο, στη μέση της β’ αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος. «Αυτό δίνει τροφή για σκέψη ως προς το αν μπορούμε, έστω και λίγο, να επιταχύνουμε».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του επικεφαλής EWG, Τόμας Βίζερ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου