Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης από Κρήτη: Εκλογές εδώ και τώρα για να αναπνεύσει η χώρα

Εκλογές το συντομότερο ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης. «Πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές. Ώστε οι Έλληνες να αποφασίσουν. Και η χώρα να αναπνεύσει. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα για την Ελλάδα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το μόνο που ξέρουν είναι να διχάζουν και να δηλητηριάζουν» και πρόσθεσε ότι «καμία χώρα δεν προχωρά μέσα στο βούρκο. Και κανένα μέλλον δεν χτίζεται με λάσπη. Καμία κοινωνία δεν προχωρά με διχαστικό λόγο».

Αναφερόμενος, στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η χώρα έχει δει πολλούς δημαγωγούς, κανένας όμως δεν έφτασε τον κ. Τσίπρα». «Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε. Δεν υπάρχει ψέμα που δεν είπε. Και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε. Τα δύο χρόνια Τσίπρα, είναι τα χειρότερα από το 1974. Η Ελλάδα έκανε παντού πίσω».

«Ποτέ η Ελλάδα δεν έχει ξαναγνωρίσει τόσο ανεύθυνη, αδίστακτη και επιζήμια κυβέρνηση. Γι’ αυτό και η καταδίκη της από τους πολίτες στις κάλπες θα είναι τόσο βαριά όσο θα είναι και η κρίση της ιστορίας. Λαός και ιστορία δεν θα δείξουν επιείκεια», ανέφερε επίσης.

«Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της δικής τους αποτυχίας»

Μιλώντας για την πορεία της αξιολόγησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «είναι ο κ. Τσίπρας, το κόμμα του και οι συνοδοιπόροι της κυβέρνησής του που έχουν δίλημμα πως θα ψηφίσουν τα μέτρα που ξόρκιζαν πριν από λίγους μήνες».

Όπως συμπλήρωσε, «τη στιγμή αυτή δεν ξέρουμε ακόμα με βεβαιότητα ούτε πώς ούτε πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν νέα βάρη. Γιατί κάποια μέτρα έχουν ήδη συμφωνηθεί. Η μείωση στο αφορολόγητο έχει συμφωνηθεί. Η μείωση της προσωπικής διαφοράς έχει συμφωνηθεί. Και τα μέτρα αυτά πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αυτούς για τους οποίους δήθεν κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Εμείς τους λέμε ξεκάθαρα: Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της δικής τους αποτυχίας. Δικά τους είναι τα μέτρα, αυτοί τα έφεραν, αυτοί ας τα ψηφίσουν. Αλλά ας έχουν έστω και τώρα το θάρρος να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό αντί να κάνουν το μαύρο άσπρο», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ευθύνες απέδωσε ο κ. Μητσοτάκης και στους εταίρους αναφέροντας ότι «έχουν ευθύνη που ανέχτηκαν την υπερφορολόγηση αντί της περικοπής δαπανών. Έχουν ευθύνη που συναίνεσαν στο έκτρωμα Κατρούγκαλου στο Ασφαλιστικό. Έχουν ευθύνη για τα υψηλά πλεονάσματα που δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια».

«Λιθάρι της οικονομικής μας πολιτικής η μείωση των φόρων»

«Ξεκαθαρίσαμε και στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό αέρα. Ότι θα χρειαστούμε μια νέα συμφωνία με πλεονάσματα γύρω στο 2%. Την οποία για να πάρουμε θα πρέπει να υλοποιήσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία. Με ένα δικό μας, εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, «λιθάρι της οικονομικής μας πολιτικής θα είναι η μείωση των φόρων. Για να αναπνεύσει η οικονομία – τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά. Δεσμευτήκαμε και επαναλαμβάνω: Θα μειώσουμε 30% τον ΕΝΦΙΑ μέσα σε 2 χρόνια. Θα μειωθεί ο φόρος των επιχειρήσεων από 29% σε 20%. Θα μειωθεί ο ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων. Καταθέσαμε πρόταση για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά».

«Το πρόγραμμά μας μπορεί να δημιουργήσει 120.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο»

«Θέλουμε όσοι γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Θα προχωρήσουμε σε αλλαγές που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και να πάνε τη χώρα μπροστά. Σχολεία και πανεπιστήμια με μεγαλύτερη αυτονομία. Σύστημα περίθαλψης με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα. Αξιολόγηση στο Δημόσιο. Για να επιβραβεύονται οι καλύτεροι υπάλληλοι και να ωφελούνται οι πολίτες. Επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης. Και πάνω από όλα: Επενδύσεις. Ιδιωτικές επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Όπως ανέφερε, «το πρόγραμμά μας μπορεί να δημιουργήσει 120.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο. Όχι μερικής απασχόλησης. Όχι των 300 ευρώ. Μιλάμε για πραγματικές δουλειές με πραγματικά λεφτά και με προοπτική. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος». «Δεν χρειάζεται πολλά για να πάρει μπροστά η ανάπτυξη», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε «φτάνει μια σπίθα. Λιγότερους φόρους χρειάζεται. Λιγότερο και καλύτερο κράτος. Πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό».Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκαν πλήθος οπαδών του κόμματος που τον περίμενε έξω...

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου