Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Σχολη Τουριστικων Επαγγελματων Αργολιδας & πολιτικα παιχνιδια…


Και ξαφνικά ενώ όλα ήσαν δρομολογημένα για τη λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Άργος, προέκυψαν προβλήματα. Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι τα «στήλωσε» η
αναπληρώτρια διευθύντρια της σχολής. Και εκεί αρχίζουν να μπαίνουν διάφορα ερωτήματα:
Τι σχέση έχει η αναπληρώτρια διευθύντρια της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων με τον κ. Γκιόλα, υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλίου; Είναι σύζυγός του! Η κα διευθύντρια, λοιπόν, σύζυγος του… υποψήφιου Δήμαρχου Ναυπλίου, ανακάλυψε κατόπιν εορτής ότι η σχολή πρέπει να μείνει στο… Ναύπλιο!
Και καλά, την κυρία μπορούμε να την καταλάβουμε, η διοίκηση του ΟΤΕΚ τι κάνει; Πώς αφήνει μια δημόσια υπάλληλο να αμφισβητεί αποφάσεις του Οργανισμού, όπου από πριν ήταν σύμφωνη; Τι κάνει ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΟΤΕΚ; Τι μέτρα θα λάβει;
Ο κ. Ιωάννης Γκιόλας ο οποίος επιδιώκει να είναι πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου είναι ο άντρας της κας διευθύντριας της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. Στις προηγούμενες εκλογές είχε αποτύχει να εκλεγεί, συγκεντρώνοντας μόνο το 11,25% των ψηφοφόρων του Ναυπλίου και νομίζει τώρα πως με τη στάση της γυναίκας του ότι θα καταφέρει να αναστήσει τις… πολιτικές μετοχές του μ’ αυτά και μ’ αυτά;
130.000 Ευρώ;
 Γιατί τόση πρεμούρα να μην αλλάξει κτίριο η σχολή; 130.000 Ευρώ ενοίκιο για 8 μήνες πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο!!!! (Έτσι πέσαμε έξω). Και μετά κατέβηκαν στα… 100.000 Ευρώ!!! Μεγάλο σκόντο. Και τώρα… πέφτουν στα 50 χιλιάρικα Ευρώ. Για κάντε, όμως, υπολογισμούς: 20 χρόνια επί 130.000, πόσα εκατομμύρια ευρώ πλήρωνε ο ελληνικός λαός; Και το καλοκαίρι δούλευε κανονικά σαν ξενοδοχείο; Υπάρχει κάποια… συγγενική σχέση;
Και τα ΑΜΕΑ;
Πρότειναν, τώρα τελευταία, δια στόματος Αναστασίου Σαλεσιώτη ένα παλαιό δημοτικό στα Λευκάκια, για έδρα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Μα, αυτό εγκαινιάστηκε (!!!)(Για άτομα με αναπηρία ) το Δεκέμβριο ως ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο. Τατούλης, Χειβιδόπουλος, Αναγνωσταράς, Μισθός, κ.λπ. όλοι εκεί. Πώς θα διώξουν τα ΑΜΕΑ; Τι «σπουδαίες ευαισθησίες» είναι αυτές; Τι λένε οι σύλλογοι ΑΜΕΑ; Γιατί δεν έχουν ακόμη ξεσηκωθεί; Πώς αποφασίζουνε να ξεσπιτώσουνε από το σχολείο τους τα ανάπηρα παιδιά, να ακυρώσουν τη σοβαρή προσπάθεια του κράτους απέναντι στα άτομα με αναπηρία μόλις πέντε μήνες μετά τα εγκαίνια; Ένός κράτους, που αυτές τις δύσκολες ώρες διέθεσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και όλα αυτά για να κάνουνε το «κομμάτι» τους 3-4 άτομα. Όχι για το καλό της σχολής, βέβαια, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ. Περιμένουμε ΑΜΕΣΑ ο ΟΤΕΚ να κάνει τις κινήσεις του.
Τί θέση παίρνουν οι βουλευτές και ο Υπουργός;
Τόσο καιρό λέγανε ότι θα χαθεί η σχολή από την Αργολίδα και ξορκίζανε το κακό. Τώρα, που ο δήμος Άργους – Μυκηνών βρήκε λύση και έσωσε τη σχολή γιατί δε παίρνουν θέση στον πόλεμο που δέχεται από κάποιους που ποντάρουν, για ψηφοθηρικούς λόγους, στην απαρχαιωμένη αντιπαλότητα: Πανναυπλιακός – Παναργειακός; Τώρα, θυμηθήκανε να κάνουν αυτά; Τώρα που η σχολή, χάρη στην άμεση επέμβαση του Δημήτρη Καμπόσου, παρέμεινε στην Αργολίδα; Το θέμα είναι καυτό, ποιος τολμά να πάρει θέση τώρα;
Γ.Ν.Μ.
Φωτο: Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Καμπόσος με την αντιπροσωπεία του ΟΤΕΚ, τον πρόεδρο κ. Λοϊζο Σορωνιάτη, την γεν. δντρια του Υπουργείου Τουρισμού κα Μπόγρη και την κα Μπικάκη, αν. δντρια της ΣΤΕ μπροστά στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο Άργους…

πηγή: http://www.paratiritis-news.com
http://www.zougla.gr/blog/article/512232


1 σχόλιο:

 1. Αναζητείται ένοχος…;
  Το Μάρτιο του 2012 και αφού είχε αποτύχει η προσπάθεια στέγασης της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ναυπλίου στο κτίριο του ΟΑΕΔ στη Τίρυνθα και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων δεν υπήρχαν Δημόσια Κτίρια διαθέσιμα για την μετεγκατάσταση της Σχολής που λειτουργούσε στο Δήμο για 41 χρόνια, επισκεφθήκαμε το Δήμο Άργους στην προσπάθειά μας να διερευνήσουμε τη δυνατότητα στέγασης της Σχολής μας στο Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου (ΚΕΓΕ). Θεωρούσαμε το κτίριο κατάλληλο μετά από προηγούμενη αυτοψία στο χώρο το καλοκαίρι του 2011.
  Ο Δήμαρχος Άργους κατά την επίσκεψή μας στο Δημαρχείο διαφώνησε με την πρότασή μας και είπε ότι η περιοχή είναι κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και τόνισε ότι επιθυμεί να εγκαταστήσει τη Σχολή στο Άργος απαριθμώντας τα οφέλη που προκύπτουν για την πόλη του. Στη συνέχεια πρότεινε τα παρακάτω 3 (τρία) καταλληλότερα για τον σκοπό αυτό κτίρια:

  Κτίριο Α – Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο:
  Θαυμασμός για το κόσμημα της Πόλης αλλά και έκπληξη και δέος μπροστά στην ευθύνη που συνεπάγεται η χρήση ενός τέτοιου Μουσειακού χώρου, μοναδικού για την Πόλη, προτύπου για την εποχή του, που οφείλαμε ταυτόχρονα να προστατεύσουμε, ήταν μόνο μερικά από τα συναισθήματα και τις σκέψεις που θα έκανε ο καθένας από εμάς που έχει την στοιχειώδη σχέση με τα Μουσεία και τους Χώρους Τέχνης. Αναλογιζόμενοι δε την προστασία του κτιρίου και τις ευθύνες που προκύπτουν για την ασφάλειά του από τη Χρήση ως Εκπαιδευτήριο, αποκλείσαμε εντελώς το ενδεχόμενο να εγκαταστήσουμε εκεί Εργαστήρια Μαγειρικής, Εστιατοριακής, Οινολογίας, Μπαρ με όλο το σεβασμό που οφείλουμε στο κτίριο καθώς και στις εργασίες αναπαλαίωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ας σημειώσουμε εδώ ότι, α) σε όλο το Κων/πούλειο έχουν τοποθετηθεί νέα ξύλινα δάπεδα, β) περίτεχνη εσωτερική ξύλινη σκάλα συνδέει το ισόγειο με τον 1ο όροφο, γ) συνεχίζεται η αποκατάσταση των μοναδικών οροφογραφιών των τοίχων του κτιρίου.
  Ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα προστατέψει τα δάπεδα με μοκέτες ώστε να χρησιμοποιηθεί τον Κων/πούλειο για τη λειτουργία αιθουσών θεωρητικών μαθημάτων – βιβλιοθήκης – γραφείων Διοίκησης. Ολόκληρο το κτίριο ήταν κατά τις διαβεβαιώσεις του διαθέσιμο πλην των δύο αιθουσών του ισογείου.

  Κτίριο Β – Στρατώνες Καποδίστρια
  Στους Στρατώνες σύμφωνα με τον Δήμο Άργους ήταν απαγορευτική η στέγαση του εργαστηρίου Μαγειρικής Τέχνης λόγω αδυναμίας εγκατάστασης του συστήματος απαγωγής οσμών (καπνοδόχος) σε ιστορικό κτίριο.
  Για το χώρο αυτό προτάθηκε να τοποθετηθεί σύστημα παροχής Ύδρευσης-Αποχέτευσης καθώς και ικανός αριθμός τουαλετών, ώστε να στεγαστούν τα εργαστήρια Εστιατοριακής-Μπαρ-Οινολογίας-Οροφοκομίας. Ελπίζουμε αυτό να είναι επιτρεπτό από την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που είναι αμόδια για την εποπτεία και προστασία του χώρου.

  Κτίριο Γ - Ψητοπωλείο Best
  Ο διατιθέμενος τέλος χώρος που προορίζεται για την στέγαση του Εργαστηρίου Μαγειρικής είναι το ψητοπωλείο Best που ανήκει στον Δήμο Άργους και πληροί τις προϋποθέσεις εγκατάστασης εργαστηρίου Μαγειρικής Τέχνης.
  Σε όλες τις παραπάνω επισκέψεις-συναντήσεις συμμετείχε εκ μέρους της Τουριστικής Σχολής Ναυπλίου εκτός από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια και ο καθηγητής και προϊστάμενος ΙΕΚ κ. Κώστας Καχριμάνης, ο οποίος μπορεί να επιβεβαιώσει τα γραφόμενα, ώστε να προχωρήσουμε επιτέλους στην ουσία της υπόθεσης και να σταματήσουν οι ανώνυμοι, συκοφαντικοί και ανυπόστατοι ισχυρισμοί.
  Ελπίζουμε ο Δημός Άργους να ολοκληρώσει τις απαραίτητες υποδομές για την μετεγκατάσταση της Σχολής στο Άργος, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της και η προσφορά της στην Τουριστική Αργολίδα.


  Αργυρή Μπικάκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΕΠΑΣ-ΙΕΚ-ΟΤΕΚ Ναυπλίου

  ΑπάντησηΔιαγραφή